Wednesday, June 16, 2010

Selamat melihat dunia sayangku....

Alhamdulillah...atas segala kurnia dan rahmat-Nya,sahabatku melahirkan anak pertamanya malam tadi tepat pukul 9.40pm,bayi yang seberat 3.5kg dan bakal menerima nama "Keisha Nur Amani"...Selamat melihat dunia sayangku, teringin sangat nak ke kelantan melihat dia,tapi belum ada kesempatan. Selama 9 bulan Keisha di dalam kandungan ibu,setiap hari mendengar anty berbicara dengan Keisha. Tadi buka facebook dapat tengok muka Keisha,rasa sebak sangat,sayu sangat,comelnya Keisha...itulah insan kecil yang sentiasa kami jaga di sini...si ibu terpaksa berjauhan dengan ayah kerana belum dapat bertukar lagi. Nanti lepas 2 bulan, cuti berpantang...terpaksalah Keisha berjauhan lagi dengan ayah. Moga hujung tahun ini dapat rezeki berpindah ke Terengganu,manalah tahu rezeki anak.
Kudoakan semoga sahabatku akan berbahagia dengan bayi yang comel itu,moga Keisha menjadi anak yang taat pada perintah agama & ibu bapa, moga menjadi anak yang solehah,moga berjaya di dunia dan di akhirat....
"Kita pohon kekuatan, Allah beri kesulitan untuk jadikan kita kuat. Kita pohon keteguhan hati, Allah beri masalah untuk diatasi. Kita pohon keyakinan, Allah beri ujian untuk memantapkan iman dan jiwa. Kadangkala kita tidak dapat apa yang diingini, namun kita sentiasa dapat apa kita perlukan".


No comments: